Ajankohtaista
Ruoka vaikuttaa – uutta luettavaa ravitsemuksesta ja toimintakyvystä 🍽️
RUOKA & MIELI
RAVITSEMUS & TYÖ
Kirjoittajasta
Miten ruoka vaikuttaa mieleen, jaksamiseen ja työkykyyn? Johtopäätökset eivät ole mustavalkoisia – mutta tutkimuksen kautta saamme vinkkejä, ymmärrystä ja uusia näkökulmia arkisiin valintoihin.
Ruoka & mieli sekä Ravitsemus & työ artikkelisarjat avaavat tuoreita näkökulmia siihen, miten ravitsemus tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia ja arjen toimintakykyä.
Artikkelien kirjoittaja Emma Järvensivu on ravitsemustieteen opiskelija Helsingin yliopistossa. Hän työskenteli SAMKissa RAVI- ja Mind Nutrition -hankkeiden työharjoittelijana, joissa syntyivät myös nämä artikkelit.

Ihmisen toimintakyvyn tutkimus muualla mediassa
Samk tutkii ravitsemuksen vaikutusta työkykyyn – satakuntalaisten lihavuus ja diabetes haastavat | sk.fi | 23.2.2025
Hoitajilla korkeampi riski masennukseen – Samk tutkii, voiko hyvä ravitsemus lievittää masennusoireita? | sv24.fi | 4.11.2024
Työtehoa lautaselta: Terveyttä ja hyvinvointia työikäisille | kehittyvaelintarvike.fi | 25.10.2024
Opiskelijat kaipaavat yhteisöllisyyttä opintojen kaikissa vaiheissa | Radio Pori | 10.4.2024
Hoitaja ruudulla - Vanhuksia hoidetaan nyt videon välityksellä. Miten se onnistuu? | hs.fi | 18.1.2024
Bloginosto
EtänäHyvin – koulutusmallin kehittäminen palvelumuotoilun avulla
Hyvinvoiva henkilöstö on organisaation yksi tärkeimmistä voimavaroista. Siksi on merkityksellistä kehittää henkilöstön hyvinvoinnin sekä työssäjaksamisen tueksi erilaisia menetelmiä.